kennismaking

Door: Esthervm

Blijf op de hoogte en volg Esther

13 Maart 2010 | Indonesië, Surabaya

8 maart Surabaya en lunch met Pur:

We gingen eerst douchen en op het gemakje ontbijten. We hadden nog een uur over dus we gingen, maar eens een stukje wandelen om te kijken hoe de omgeving eruit ziet. De campus ziet er mooi uit, mooie gebouwen, mooi park en veel groen langs de wegen. Iedereen is erg vriendelijk. Je wordt overal aangekeken, omdat je blank bent. De lunch met Pur was erg gezellig en het eten is fantastisch en heel veel vis. Na de lunch gingen we traditionele kleding passen. We kregen een botik, die moesten we passen en goed laten keuren. Ik kreeg eerst een m, maar omdat de maten hier zo klein vallen werd het toch een L. Ik heb ook direct een sarong gekocht, ik moet het alleen nog laten maken. ’s Avonds zijn we naar de shopping mall gegaan. Elke keer als we ergens naar toe willen krijgen we een driver, dat is wel even wennen. Alles wordt voor je gedaan. In de shopping mall keek ik mijn ogen uit, super de luxe. We hebben direct handdoeken en een simkaart gehaald. Daarna direct naar huis gegaan om te gaan slapen.

9 maart hospital kennismaking:

Ik werd om 10 uur verwacht bij de verpleegkunde faculteit, helaas was er geen driver dus ben ik persoonlijk door Pur gebracht. In het ziekenhuis werd ik direct aan iedereen voorgesteld. Ik geloof dat ik wel 30 keer mijzelf heb voorgesteld. Daarna had ik gesprek met Dr. Imam. Was gezellig maar ik kon helaas weinig zeggen, omdat de rest van mijn groep er nog niet was. Na een uur kletsen werd ik beneden bij de studenten gelaten. In totaal lopen daar 32 studenten stage. Veel gekletst met de studenten en zelfs nog een paar patiënten behandeld samen met hun. Mijn Engels wordt wel steeds beter. Rond 2 uur werd ik opgehaald door Aukje, Floor en Jan. Jan is een Nederlandse student die hier economie komt studeren. Ze hadden hem meegenomen zodat hij zich niet alleen voelt. Daarna zijn we met z’n alle naar een super grote supermarkt gegaan. Boodschapjes gedaan en direct terug naar guesthouse. Dit was de eerste avond dat we zelf gingen koken. We hadden spinazie, ui, halal rundvlees gehaald en dit alles de koekenpan in en daarna soort crème fraiche erover. Verbazingwekkend smaakte het goed samen met stokbrood.

• 13 Maart 2010 - 13:54

Esther Van Maldegem:

Hey allemaal,

Foto's komen later, omdat het internet er telkens uitligt waardoor we niet kunnen uploaden. Veel lees plezier, na deze week zijn mijn verhalen niet meer per dag ;).

Liefs mij

• 13 Maart 2010 - 14:07

Erik:

zoo grote zus klinkt allemaal goed :D geniet ervan maar ik denk dat da wel goed komt :D

Gisteren gebeld voor sollicitatie gesprek voor Groningen Airport :D Dus daar zit ook eindelijk gang in :D

Fijn weekend en we spreken elkaar :D

Groetjes
    je grote broer Uk

• 13 Maart 2010 - 16:41

Cobi Berrevoets:

Hoi Esther,Fijn dat je reis voorspoedig is gegaan. Je verslagen zijn leuk, zo kunnen we je volgen.Een hele fijne tijd toegewenst. Ik hoop dat je moeder goed ter been zal zijn als ze naar je toe komt. Groetjes ook van Leen en Ganpat

• 15 Maart 2010 - 10:50

Sanny:

Hoi Meis,

Dat klinkt allemaal wel leuk, ben benieuwd naar je foto's en andere verhalen! Hier gaat het z'n gangetje; jammer dat je er niet bij bent om de chocofontein uit te proberen. Ik zal er foto's van maken, zodat je ze later kunt zien...
    XX Sanny (Bagheera)

• 16 Maart 2010 - 12:43

Elsbeth:

Hee Esther,

Wow wat een belevenissen.
    Super spannend allemaal, maar wel heel leuk om zo te lezen.
    Heb enorm aan je gedacht toen je wegging :-)
    En tuurlijk is het heel moeilijk om afscheid van iedereen te nemen!!
    Ik laat snel weer wat van me horen.

Groetjes Elsbeth

• 16 Maart 2010 - 17:32

Willem En Meenakshi:

Heej Ess!!!

Wat leuk om te lezen wat je dagelijks meemaakt.
    Zo blijven wij hier ook een beetje up to date ;)
    Ik ga ook snel je mail beantwoorden hoor!!!
    Tot snel en een leuke tijd daar!

Groetjes Willem en Meenax

• 18 Maart 2010 - 08:11

Pierre En Celtic:

He knuffel,

Was heel erg fijn om je gisteren te spreken. Vandaag is het lekker weer buiten dus ga ik na het werk met Celtic even naar het bos. Daarna naar de kapper en dan mijn potje koken. Ik hou de dagen bij op de kalender en ze vliegen voorbij. Verder heb ik geen nieuws te melden behalve dat ik steeds meer besef hoe geweldig je bent als je bij me bent. Zet hem op daar!!!! Liefs xxx pierre

• 18 Maart 2010 - 08:11

Pierre En Celtic:

He knuffel,

Verslag uit: Indonesië, Surabaya

Esther

Hey allemaal, Ik ga voor 3 maanden naar Indonesië. Ik ga stage lopen in Surabaya. Mijn stage zal beginnen op de universiteit Airlangga, waar ik drie weken ongeveer lessen ga volgen, daarna ga ik stage lopen in het dr. Soemoto ziekenhuis het 2 na grootste ziekenhuis van Indonesië. We gaan in totaal met 8 studenten, 6 fysio en 2 verpleegkunde. Het zal een gezellig zootje worden. Helaas weten we nog niet waar we komen te wonen. Het is allemaal nogal vaag. Dat komt vast allemaal goed. Ik heb er ontzettend veel zin in. Ik zal proberen elke week een reisverslag te maken, zodat jullie op de hoogte blijven. Ik wens jullie veel lees plezier. Ik ben benieuwd naar jullie reacties ;)! Groetjes Esther

Actief sinds 17 Feb. 2010