kennismaking hospital en verjaardag

Door: Esthervm

Blijf op de hoogte en volg Esther

18 Maart 2010 | Indonesië, Surabaya

9 maart hospital kennismaking:

Ik werd om 10 uur verwacht bij de verpleegkunde faculteit, helaas was er geen driver dus ben ik persoonlijk door Pur gebracht. In het ziekenhuis werd ik direct aan iedereen voorgesteld. Ik geloof dat ik wel 30 keer mijzelf heb voorgesteld. Daarna had ik gesprek met Dr. Imam. Was gezellig maar ik kon helaas weinig zeggen, omdat de rest van mijn groep er nog niet was. Na een uur kletsen werd ik beneden bij de studenten gelaten. In totaal lopen daar 32 studenten stage. Veel gekletst met de studenten en zelfs nog een paar patiënten behandeld samen met hun. Mijn Engels wordt wel steeds beter. Rond 2 uur werd ik opgehaald door Aukje, Floor en Jan. Jan is een Nederlandse student die hier economie komt studeren. Ze hadden hem meegenomen zodat hij zich niet alleen voelt. Daarna zijn we met z’n alle naar een super grote supermarkt gegaan. Boodschapjes gedaan en direct terug naar guesthouse. Dit was de eerste avond dat we zelf gingen koken. We hadden spinazie, ui, halal rundvlees gehaald en dit alles de koekenpan in en daarna soort crème fraiche erover. Verbazingwekkend smaakte het goed samen met stokbrood.

10 maart mijn verjaardag:

’s Morgens werd ik opgehaald door de driver om naar de hospital te gaan. In het ziekenhuis moest ik gewoon meelopen met de studenten. Toen ik zei dat ik jarig was, kwamen er direct 10 mensen naar mij toe om mij te feliciteren. Leuke gesprekken gehad met de studenten. Rond 12 uur werd ik opgehaald door Pur, Aukje en Floor. We mochten zeggen wat we gaan eten, omdat ik jarig was mocht ik het zeggen. Ik zei direct Indonesisch food. Ik kreeg het uit eten voor mijn verjaardag van Pur, ik was blij verrast. Het eten was weer heerlijk, ik ga steeds meer van vis houden en ook van inktvis haha. Na het eten gingen we naar de campus. We moesten mee naar het kantoortje van Pur en daar kreeg ik mijn verjaardagstaart, ik vond het echt supergaaf. Dit gaf mij echt een verjaardaggevoel. Ik kreeg van Pur ook een kaartje van haar dochter, met de tekst dat ze me veel geluk toewenst, echt super lief. Daarna kreeg ik nog een kadootje van Aukje en Floor. Ze gaven mij een sjaal wat gebruikt kan worden als hoofddoek, het wordt gemaakt door Aids patiënten, zodat ze hun medicijnen kunnen betalen. Het zijn vooral vrouwen. Het project wordt door Pur geleidt. ’s Avonds zijn we in de Mall gaan eten, was erg gezellig en een goede afsluiter van mijn verjaardag.

Veel lees plezier, liefs mij

Het is gelukt om een paar foto's op te zetten, maar ik kan er maar 10. Ik ga kijken om meer ruimte te hebben.

• 18 Maart 2010 - 17:00

Marlieke:

Hee!

Goed om te horen dat je je verjaardag echt hebt kunnen vieren, compleet met taart en cadeautjes! En je hebt me nu al ruimschoots ingehaald met het aantal berichtjes! (de lat lag daarvoor ook niet zo hoog.. :P)
    Geniet ervan, succes om je weg te vinden daar,

x Marlieke

• 18 Maart 2010 - 23:19

Pierre:

He lieverd,

Zo je ziet er behoorlijk gaar uit op de foto met de taart. Ik ben blij dat je het naar je zin hebt schat, dat is wel van je gezicht af te zien!

Ik bel je vandaag nog, liefs dikke kus en poot van ons!

Verslag uit: Indonesië, Surabaya

Esther

Hey allemaal, Ik ga voor 3 maanden naar Indonesië. Ik ga stage lopen in Surabaya. Mijn stage zal beginnen op de universiteit Airlangga, waar ik drie weken ongeveer lessen ga volgen, daarna ga ik stage lopen in het dr. Soemoto ziekenhuis het 2 na grootste ziekenhuis van Indonesië. We gaan in totaal met 8 studenten, 6 fysio en 2 verpleegkunde. Het zal een gezellig zootje worden. Helaas weten we nog niet waar we komen te wonen. Het is allemaal nogal vaag. Dat komt vast allemaal goed. Ik heb er ontzettend veel zin in. Ik zal proberen elke week een reisverslag te maken, zodat jullie op de hoogte blijven. Ik wens jullie veel lees plezier. Ik ben benieuwd naar jullie reacties ;)! Groetjes Esther

Actief sinds 17 Feb. 2010