Tweede week

Door: Esthervm

Blijf op de hoogte en volg Esther

26 Maart 2010 | Indonesië, Surabaya

Hey allemaal,

Een samenvatting van de tweede week in Indonesië

13 maart sport en science, om 6 uur in de ochtend deden we ochtendgymnastiek met 120 andere Indonesiërs. We kwamen niet meer bij van het lachen, het was aerobics, maar ik vond het meer Nederland in beweging. Elke keer als de meiden hun billen moesten bewegen gingen alle jongens fluiten. Echt bizar. Na het sporten was er een soort markt voor het goede doel, ik heb een sjaal gekocht van een mevrouw die Aids heeft. Van het geld kan zij haar medicijnen betalen.

14 maart sport en science, dit keer mochten we uitslapen tot 9 uur. Toen we aankwamen bij Pur bleek dat we konden gaan kijken naar een wedstrijd, maar we mochten zelf niet sporten. Toen we aankwamen in het stadion hadden we direct geregeld dat we ook een potje voetbal konden spelen. Bij de voetbal scheurde ik uit mijn broek hahaha. Was wel heel erg leuk om voetbal te spelen, want in Indonesië mogen meisje geen voetbal spelen, dus alle jongens keken ons aan.

15 maart eerste stage dag met z’n alle, eerst gesprek met Dr Imam en daarna met z’n alle op de Poli en Gymnasium. Om 12 uur werden we al opgehaald en toen belde Aukje en Floor dat we een nieuw huis hadden. Heel relaxed, ’s avonds direct verhuisd. Country Heritage hotel, groot huis met vier slaapkamers, 3 badkamers, keuken en een mooie woonkamer.

16 maart holiday, lekker uitgeslapen tot 12 uur. Heerlijk airco je wordt niet bezweet wakker. Daarna gezellig met z’n alle gegeten. ’s Middags ben ik samen met Laura naar de Mall gegaan om gezellig te gaan shoppen. Ik heb zelf 3 korte broeken gekocht, ik was met voetbal uit mijn broek gescheurd en ik had maar 1 korte broek bij haha ;).

17 maart rondleiding hospital, we hadden gevraagd aan Dr. Imam of we een rondleiding konden krijgen over alle afdelingen. Toen kregen we bizarre dingen te zien. We kregen de afdeling te zien waar mensen kwamen te liggen na een operatie, de meeste operatie werden gedaan voor botbreuken. Elke dag worden er mensen binnengebracht door verkeersongelukken. We kregen ook nog een afdeling te zien waar alle prothese gemaakt werden. Het kost de patiënt 200 euro, dus de hele armen mensen kunnen het als nog niet betalen. Daarna zijn we naar de afdeling gegaan. Vanavond hebben we het hoofd van Janko kaal geschoren met een ladyshave. Beide jongens hebben nu een kaal hoofd. Gezellig samen gekookt en daarna bijtijds naar bed.

18 maart meelopen op de poli, we waren maar met z’n vieren, want Yoni en Frederike waren nog steeds ziek. Hun darmflora was niet zo goed en hun kachel stond te hoog. Op de afdeling hadden we afgesproken dat we met z’n tweeën rondlopen en om het uur af te wisselen van afdeling. Op de poli zag ik veel tens, ultrageluid, hydrotherapie en parafine. Het was wel interessant om de verschillen te zien met Nederland.’s Avonds zijn we naar de Mall gegaan om te shoppen. Gezellig gegeten bij een wokrestaurantje. Thuis nog een film gekeken met z’n alle en daarna slapen.

19 maart vrije dag, lekker uitgeslapen en ’s middags met z’n 6 naar het oude centrum gereden, waar ook de rode brug is die symbool staat voor de vele doden die daar gevallen zijn. Ook is daar China Town, maar daar zag je weinig van alleen een poort. Daar was ook een mall, die super goedkoop is, dus daar gaan we nog een keer naar toe. In de mall hadden ze een soort thermabad met vissen. 4 mensen gingen het doen, ik heb mijn handen erin gestopt. Maar dat kietelt verschrikkelijk. Daarna zijn we gaan stappen met Jan en zijn Indonesische vriendinnen. We gingen naar Redboxx, daar was een goede DJ. Het was ontzettend gezellig en voor we het wisten was het 5 uur ’s morgens.

Aanstaande zondag gaan we naar een safaripark, ik heb er ontzettend veel zin in, omdat je daar ook witte tijgers en etc. kan zien.

Erik en papa alvast Gefeliciteerd en drie dikke kussen van mij

Liefs mij

• 26 Maart 2010 - 14:35

Esther Van Maldegem:

Hey allemaal,

Er staan foto's op ;). Eindelijk is het gelukt. De foto's staan wel door elkaar. Want hij zet ze op alfabet, haha wist ik ook niet. In ieder geval veel kijk plezier.

Dikke kus en groetjes van mij

• 27 Maart 2010 - 11:05

Mama:

Nou Es dat studentenhuis had toch wel iets!!Jullie nieuwe onderkomen ziet er prachtig uit dat moet wel vol te houden zijn. Mooie foto's zo te zien hebben jullie het goed naar jullie zin, geniet er van en doe iedereen de hartelijke groeten, dikke kus kus van mama, dejarige Erik en papa

Verslag uit: Indonesië, Surabaya

Esther

Hey allemaal, Ik ga voor 3 maanden naar Indonesië. Ik ga stage lopen in Surabaya. Mijn stage zal beginnen op de universiteit Airlangga, waar ik drie weken ongeveer lessen ga volgen, daarna ga ik stage lopen in het dr. Soemoto ziekenhuis het 2 na grootste ziekenhuis van Indonesië. We gaan in totaal met 8 studenten, 6 fysio en 2 verpleegkunde. Het zal een gezellig zootje worden. Helaas weten we nog niet waar we komen te wonen. Het is allemaal nogal vaag. Dat komt vast allemaal goed. Ik heb er ontzettend veel zin in. Ik zal proberen elke week een reisverslag te maken, zodat jullie op de hoogte blijven. Ik wens jullie veel lees plezier. Ik ben benieuwd naar jullie reacties ;)! Groetjes Esther

Actief sinds 17 Feb. 2010